Monday, January 17, 2011

PRESS CONFERENCE "DKD"

Salam 1 Malaysia buat semua followers kakak Jihan.. :)
Kakak cukup berbangga dengan pengikut kakak yang seramai 10 orang tu.. :)
Sekurang-kurangnya masih ada yang sayang gitu.. walaupun kakak ni 'warm-warm nail' kata kawan-kawan.. tak kisah la kan.. :p


Saje nak cite kat sini la kan.. sebelum orang kata ce cite ce cite baik kakak mula dulu.. Ok hari sabtu baru ni 15hb Jan kakak bersama rombongan press & pihak Astro telah ke Pahang untuk Press Conference program travelogue kakak tu yang kat Astro Prima tu "Destinasi ke Destinasi". Jadi boss Astro Prima Mr. Nizam Sani dah pilih Kuala Gandah tempat gajah tu sebagai lokasi untuk PC.. yeayyy boleh la jumpe gajah-gajah yang kakak dah anggap macam keluarga kakak sendiri tu.. rindunye kat semua.. :)


Seawal 7.30 pagi la si Joyah (producer DKD, FM Production) dah tersembul depan rumah kakak dengan saga BLM biru laut dia tu. So kitorang terus 'speed udang' ke Astro sebab calltime 8 pagi takut la sampai lambat kang dah kene cop tak berdisiplin pulak.. bahaya bahaya.. Alhamdulillah sampai awal la jugak sebab orang Astro sendiri pun tak sampai lagi.. Tengok ade bas persiaran da siap panas enjin depan north entrance Astro tu da agak da mesti naik bas ni punye.. Tapi tak confident la pulak nak naik terus manala tau kan sekali tau-tau da sampai hatyai ke tak pasal je.. So kitorang bertiga (kakak Jihan, Joyah & Mala selaku PI kakak aritu) menunggu la semua sampai untuk pastikan betul ke tak bas tu.. Tak lama lepas tu semua pun ade..mula-mula kakak nampak press,kakak terus stress huhu.. cewah takdelah.. saje je nak main perkataan ujung-ujung sama tu..:p kakak cuba recognize nama-nama press yang ada kat situ..okay kakak nampak murshid dari metro ahad..murshid ni kenal sangat la sebab dia kawan along dari zaman uitm lagi da biasa datang rumah plus pelanggan setia rempeyek umi tiap kali raya.. ok lepas tu kakak nampak zulhusni dari berita harian, opie dari kosmo.. pastu ade beberapa lagi wartawan yang kakak baru jumpa kak mira dari pancaindera & fairuz dari XY.. Team Astro jay & cik chi (ni pun kawan along gak dah jumpa masa raja lawak dulu), jawa, cicie & abby.. And lagi 2 orang dari event company dilla & kim.. Ape lagi perjalanan pun dimulakan dengan breakfast McD set. Nizam Sani memandu sendiri ye :)


Sampai je kat Raub kitorang check-in kat Villa super grand Star Casabrina Vacation Villas & Spa, at the foothills of Bukit Frazier, Tras, Raub Pahang.. Sila ke http://www.casabrinavillas.com untuk maklumat lanjut ye.. :) 

villa casabrina

ini pintu harry porter pegi bilik air :p
Gile super gempak villa ni.. Kalau takde 13-15k untuk tido semalam kat sini jangan mimpi untuk sampai sini ye.. Dengan berkonsepkan ala-ala Bali ternyata villa ni memang terbaik gila babeng punye.. kalau tak takdelah sepasang orang kuwait tu boleh tinggal sampai 6 bulan kat sini (menurut kata owner la).. Makanan sedap, view sangat cantik redup mata memandang hijau bukit bukau dengan kabus menyapa wajah tak kira masa, cuaca pun redup je, tenang sangat.. swimming pool terbaik depan pintu bilik je.. hospitality tip top.. jacuzzi, sauna, bathroom yang sama besar dengan master bedroom rumah mampu milik..i feel so orang kaya okay.. ade banyak lagi gambar tapi intenet cam slow je la ni so korang google je la wesite casabrina ni k and kalau sudi lawati la facebook kakak tengok gambar-gambar kat sini (tapi tak upload pun lagi hehe) :p

So lepas berangan ala-ala orang kaya tu rombongan diteruskan ke Kuala Gandah, Lanchang, Pahang.. ha ni lah tempat gajah tu atau nama komersial nya Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan.. konservasi bermaksud pemuliharaan ye adik-adik :) Sampai-sampai je dengan tak sempat nak baca bismillah terus menunggang gajah ye.. Bestnye rindu sangat kat jumbo-jumbo ni.. selaku host program ni kakak pun mainkan peranan la tunjuk terror explain kat ahli rombongan cik kiah ni tentang gajah.. Dalam masa yang sama nak uji ingatan jugak la.. maklumlah ari tu masa first time datang sini adalah dalam 5 bulan lepas kot.. Dapatlah reunion balik dengan si sanom, comel, selendang, siput, pian & lain-lain.. cuma frust tak sempat jumpa lokimala (senior citizen/warga emas).. lokimala baru abis jumpa dengan SUK.. sebab lokimala ni gajah denak yang berasal dari india..umur dah 73 tahun.. kerja dia tolong pujuk gajah liar untuk di bawa ke pusat konservasi ni.. berat mata memandang berat lagi tugas si lokimala ni.. bz betul dia sekarang maklumlah leader kan.. Tapi dapat jugak la kakak jumpa dengan mahut-mahut yang pernah jumpa aritu cuma tak sempat nak jumpe dengan ustazah zaliah & anak-anak orang asli che wong sebab agak rushing waktu tu.. rindu pulak nak menari sewang ala-ala shuffle milikku :p

Okay petang tu sampai je kat villa terus buat Press Conference kat tepi swimming pool.. santai sangat.. selalu nye kakak tau kalau PC je mesti kat Saloma Bistro (tempat standard untuk PC), tak pun mana-mana hotel janji ada makan.. Tapi kali ni sangat relax sambil celup-celup kaki dalam swimming pool lagi.. :D Kakak dengan Mr. boss Nizam Sani diinterview tentang program DKD ni.. masa ni la dapat flash-back balik kenangan-kenangan kakak selama meredah hutan belantara & lautan yang menggila.. memang pengalaman yang terindah sekaligus mengajar kita sebagai manusia untuk menghargai alam sekitar, flora fauna & ekosistem dalam kehidupan kita.. tenangnya lah waktu duduk dalam hutan.. huhu tapi stay terus pun tak boleh jugak banyak lagi tanggungjawab kat luar ni yang perlu dibuat.. tapi andaikata kotaraya ni dah tak perlukan khidmat kakak lagi memang kakak nak duk kat ceruk hutan je paling tidak pun jadi sukarelawan WWF ke, hidupan liar ke.. kan? berangan sangat! :p  

Malam tu berangan lagi jadi orang kaya lagi mandi swimming pool, bersantai-santai dalam bath-tub dengan Mala berpersalinan bath-rob persis Paris Hilton & her BFF new season, bersidai kat kerusi malas sambil bermalas-malasan, berendam kat jacuzzi sambil minum vitagen, berhangat di sauna, makan besar sambil tengok playback DKD episod Kuala Gandah bersama press&crew yang gila-gila dah rasa macam bercuti dengan kawan-kawan je sebab semuanya sangat mesra.. Tapi diorang yang lain tu lagi gila sebab boley layan mandi semua kolam-kolam, pancuran-pancuran, takungan-takungan air sampai 3 pagi.. kakak takdelah nak mandi sampai kecut-kecut camtu baik menikmati katil saiz raja yang empuk macam iklan steamroll gelek tilam tu.. nikmatnye tidur tak terkata.. zzzzz

Keesokan harinya di pagi Ahad yang mendung redup dengan nikmat lena yang tak terhingga, halwa telinga kakak terganggu dengan jeritan alarm si jawa "bangun!bangun!kalau korang tak bangun aku bunuh diri" tapi no respon ye.. tarik selimut tutup muka sudah! tak puas dengan jeritan batinmu dia nyanyi pulak.. lagu alyah tak mungkin kerna sayang ada, lagu adira ku ada kamu pun adoooo.. nyanyilah jawa dekat sejam barulah semuanya siap ala-ala lemah gemalai menuju ke ruang santapan.. breakfast nasi lemak agak cool la sambal dia..eh bukan cool tapi hot & too spicy tapi sodapppp.. tapi macam biasa la kakak makan ala-ala kemam manja gitu maklumlah tak boleh nak kunyah sangat gigi besi kakak ni sensitip..sikit-sikit sakit..mana tak berat badan semakin menurun..sekarang ni berat kakak 40kg je.. sedeh! Okay fast-forward kan cerita lepas makan-makan tu kitorg naik bas menuju ke Jeram BesuCountryview Recreation Park, Pahang. Aktiviti hari ni ialah flying fox & white water rafting..yahooooooo!! adalah best gile bila kita dapat buat aktiviti yang kita suka apetah lagi secara percuma haha :D yang menariknya kali ni kakak dapat buat flying fox ala-ala superman haaaaa di mana harness dipakai secara terbalik so cangkuk kabel tu di bahagian belakang badan.. jadilah superman.. wohoooo terbang menyeberang sungai lipis.. gempak tak gempak la kan.. tapi tengok dalam gambar da macam keluangman la pulak..:p lepas abis 2 round main terbang-terbang main pulak white water rafting.. kakak dah pernah buat dulu di kuala kubu  jadi  takdelah seram sejuk sangat nak buat yang ni.. tapi apepun jangan poyo sebab musibah melanda tanpa amaran kan.. herm okayla jugak rafting kat sini tapi rasanya kuala kubu & sg.sedim lagi mencabar kot.. So aktiviti haritu berakhir dengan kepenatan dan kepuasan.. seronok sebab meriah dengan kawan-kawan press & Astro..:) Tapi ada banyak lagi sebenarnya aktiviti lasak yang ada kat countryview ni cuma tak berkesempatan nak buat semua je.. so kalau korang nak cuba buat aktiviti-aktiviti lasak kat pahang sinilah tempatnya..nak tau lebih lanjut? ha klik je ni http://www.countryviewadventure.com/ okay? :) Dah abis semua baliklah ke kotaraya penuh sesak, noda & dosa.. mudah-mudahan semua kerja diberkati Allah SWT.. amin..

Hari ahad kakak berakhir dengan movie Faster lakonan The Rock.. Nak cite pasal movie ni plak ke? ce cite ce cite.. okay movie tu tak berapa best kakak bagi 3 bintang je la.. plus The Rock nampak berat & tak fast pun.. dan kewujudan watak the killer yang muka macam Hrithik Roshan tu macam tak perlu & tak berapa function pun dalam cerita tu.. kesimpulannya i love my weekend! :) 

No comments:

Post a Comment

my lovely groovy dancing girl